Detail kurzu

Tréning „Solution Focused Approach“

Inštitút vzdelávania a psychológie, o.z.

Popis kurzu

SPORNÝ SPÔSOB MYSLENIA A KONANIA PRI RÝCHLOM DOSAHOVANÍ PRETRVÁVAJÚCICH VÝSLEDKOV V ŤAŽKEJ SITUÁCII

Pre: pomáhajúcich profesionálov (psychológov, psychoterapeutov, sociálnych pracovníkov, špeciálnych pedagógov, pracovníkov v oblasti psychosociálnej rehabilitácie, ...), manažérov, koučov i jednotlivcov.

Termíny: 8.-9.11.2019, 6.-7-12.2019, 10.-11.1.2020, 14.-15.2.2020, 27.-28.3.2020

Poďme sa spolu naučiť radikálne odlišný spôsob, ako si poradiť s problémami. Aby sme sa my či naši klienti cítili komfortne, sebavedomo, ľahko, vedeli sa sústrediť na riešenie, spolupracovali v teame, cítili sa bezpečne a platne – pretože sme rešpektovaní a sme si vedomí našich kompetencií.

Solution Focused (SF) nás priamo privádza k riešeniu, jednoducho a v krátkodobom horizonte a to príjemným, kreatívnym, pohodlným a zaujímavým spôsobom. Vytvára bezpečné a rešpektujúce prostredie, aby sa riešenia mohli zrodiť. Tiež rozvíja sebadôveru a vzťahy. Ide o tréning na rozvoj špecifickej mentálnej zručnosti, vybudovaný na paradigme v myslení: presun od analýzy problému k rozvoju riešenia, keď sa potrebujeme my či naši klienti popasovať s náročnou pracovnou alebo komunikačnou alebo osobnou výzvou a to bez „ANALÝZY PROBLÉMU”.

Ako je to možné? Ako hovorí jeden zo zakladateľov SF, Steve de Shazer: “Rozprávanie o probléme rozvíja problémy – rozprávanie o riešení vytvára riešenia”. A: „Ak potrebujete otvoriť zamknuté dvere, potrebujete kľúč, nie analýzu zámku“.

Obsah kurzu

Krajinu problému poznáme dôverne a vieme popísať každé jej zákutie – no často vieme málo o krajine toho, čo chceme MIESTO problému. Tieto dve krajiny bývajú na odlišných kontinentoch a pre popis tej druhej nestačí povedať, že tam je problém neprítomný. To by bola biela mapa. Treba nakresliť inú, novú a podrobnú mapu, aby človek vedel, ktorým smerom sa vydať, ako sa tam dostať i podľa čoho pozná, že tam už je. O čom nevieme myslieť, to neexistuje. A každý je kompetentný vytvoriť takú mapu, aj keď to zatiaľ neurobil. (Katarína Bradáč).

SF nám pomáha si ujasniť želaný smer, prispieva k upevneniu našich silných stránok a uschopňuje nás k okamžitej efektívnej akcii pre dosiahnutie riešenia v krátkom čase.

Pri práci s ľuďmi sa riešenie nestará o to, ako problém vznikol. (Peter Szabó) Osvojíte si SF princípy – pre pochopenie PREČO a SF modely a techniky – pre naučenie sa AKO ich použiť. Budeme sa učiť cez vlastnú skúsenosť pomocou cvičení. Prinesie vám to ľahkosť pre každodenné využitie. Najdôležitejšou však stále ostáva schopnosť zmeniť paradigmu vlastného myslenia, ktorú sa spolu naučíme. Je to veľké dobrodružstvo, ktorým zmena myslenia vždy je.

Lektor: Mgr. Katarína Bradač 
Miesto konania: Žilina

Pre viac informácií o tréningu, ktorý sa uskutoční v roku 2019 - 2020, nás neváhajte kontaktovať na InstitutVAP@gmail.com

Certifikát Každý účastník dostane certifikát Poznámka k cene

Cena: 1299€ - možnosť rozdelenia na dve, prípadne tri splátky, pričom sa prihlásením na výcvik zaväzujete, že ho absolvujete celý a teda aj vyplatíte plnú sumu. V prípade odchodu z výcviku je storno poplatok 100%. Posledná splátka musí byť uhradená v deň

Kontaktná osoba

Tarabová
0949670650
institutvap@gmail.com

Hodnotenie




Organizátor