Detail kurzu

DISKVALIFIKÁCIA, RIZIKÁ A ZODPOVEDNOSTI KONATEĽOV A PROKURISTOV - ZĽAVA za skorú registráciu

BS Partner, s.r.o.

Popis kurzu

Ak sa chceme vyhnúť riziku, musíme prestať podnikať. Ak chceme byť v podnikaní úspešný, musíme sa naučiť riziko riadiť. V snahe uľahčiť konateľom náročné rozhodnutia vyplývajúce z ich funkcie a znížiť riziká, ktorým sú každý deň vystavený, pripravili sme seminár poskytujúci ucelený pohľad na rizíká a zodpovednosti, ktorý vychádza zo skúseností z advokátskej praxe, zo súdnych rozhodnutí, ako aj z analýzy podnikateľského prostredia. Cieľom seminára je poskytnúť konateľom a prokuristom výbornú teoretickú základňu aj praktcký návod ako stáť vždy na tej správnej strane práva a svojím konaním – prípadne nekonaním – neohroziť seba, svoj majetok a spoločnosť.

Lektori: Mgr. Ing. Rastislav Keller (advokát spolupracujúci s Pricewaterhou­seCoopers Legal,s.r.o.), Ing. Miriam Wagnerová, BS Partner, s.r.o.

Pri skorej registrácii extra zľava Jednodňový seminár pri skorej registrácii 150 EUR + DPH

Obsah kurzu

Seminár pozostáva z teoretických blokov ako aj z praktických príkladov, ktoré su zostavené tak, aby konateľom a prokuristom poskytli vynikajúcu teoretickú základňu a zároveň praktický návod ako stáť vždy na tej správnej strane práva.

Nebudete profitovať iba z vysokej odbornej úrovne semináru, ale taktiež zo skvelej príležitosti stretnúť sa a diskutovať s ostatnými konateľmi a prokuristami.

Ďalšie výhody účasti na seminári:

  1. Lepšie pochopíte mnohostrannú a náročnú úlohu konateľov a prokuristov.
  2. Dozviete sa akému konaniu sa vyhnúť, ako v určitých situáciách postupovať a ako reagovať, aby ste nevystavili riziku seba ani spoločnosť a neohrozovali svoj majetok.
  3. Spoznáte úskalia a riziká fukcie konateľa a prokuristu.
  4. Uvedomíte si praktické dôsledky neznalosti zákonov.
  5. Naučíte sa chodiť spletitými uličkami legislative.
  6. Identifikujete najrizikovajšie povinnosti a zodpovednosti.

7. Ukážeme Vám možnosti riadenie rizík.

Predmetom seminára je zodpovednosť vyplývajúca najmä z Obchodného zákonníka, z Trestného zákona, zo zákona o konkurze a reštrukturalizácii, zo Zákonníka práca, zo zákona o účtovníctve.

V snahe zachovať vysokú kvalitu semináru a interkciu s účastníkmi je počet miest obmedzený. Zabezpečte si účasť skorým prihlásením.

V prípade záujme Vám veľmi radi poskytneme podrobnejšie informácie.

Cieľová skupina

Seminár je určený konateľom a prokuristom.

Prečo sme 1. seminár z cyklu Riadenie rizík zamerali práve na konateľov?

Pretože dôsledky konania konateľov bývajú najzávažnejšie a spája sa s nimi vysoké riziko. Okrem zodpovednosti, ktorú voči obchodným partnerom, orgánom štátnej správy, zamestnancom a iným osobám nesie spoločnosť, majú aj sami konatelia vysokú mieru osobnej zodpovednosti. Tá môže vyústiť nielen do povinnosti konateľa nahradiť zo svojho súkromného majetku škodu a to vplnej výške a bez akéhokoľvek limitu, ktorú svojím konaním – alebo naopak nekonaním -spôsobil, ale aj do trestného stíhania konateľa.

To znamená, že za svoju neopatrnosť, nedbanlivosť, neznalosť zákona či len kvôli nepeknej hre osudu môžete na svoje pochybenie doplatiť stratou osobného majetku alebo dokonca aj stratou osobnej slobody.

Poznámka k cene

**Za skoré prihlásenie extra zľava - cena 150 + DPH**

Kontaktná osoba

Ing. Miriam Wagnerová
+421 2/593 242 41
info@bspartner.sk

Hodnotenie




Organizátor