Detail kurzu
Hygiena potravín a "Hygienické minimum"
AT CONSULT spol.s r.o.
Popis kurzu
Cieľom školenia je pripraviť zamestnancov potravinárskych prevádzok na skúšky z overenia odbornej spôsobilosti na vykonávanie epidemiologicky závažných činností pri výrobe, manipulácii a uvádzaní do obehu potravín a pokrmov.
- Termín a elektronickú prihlášku nájdete na:
https://www.atconsult.sk/potravinarstvo-a-haccp/hygienicke-minimum/
- školenie je realizované ONLINE, formou živého vysielania
Obsah kurzu
Hlavné témy školenia:
- Legislatíva SR a EÚ platná pre potravinárske prevádzky
- Základné hygienické požiadavky na predaj, skladovanie, manipuláciu a uvádzanie potravín do obehu.
- Základné požiadavky na označovanie potravín.
- Základné hygienické požiadavky na osobnú a prevádzkovú hygienu.
- Plány HACCP, prevádzkový poriadok a sanitačný program.
- Základné hygienické požiadavky na prevádzky spoločného stravovania.
- Základné hygienické požiadavky na výrobu chladených a mrazených pokrmov.
- Základné hygienické požiadavky na nakladanie s odpadmi.
- Základné legislatívne požiadavky na potravinárske prevádzkarne.
- Epidemiologicky závažné činnosti.
- Dezinfekcia, dezinsekcia, deratizácia (regulácia živočíšnych škodcov).
- Povinnosti pracovníkov potravinárskej prevádzky, zdravotná a odborná spôsobilosť.
Cieľová skupina
Školenie je určené pre zamestnancov:
- reštaurácií, bufetov, jedální, vývarovní, pizzérií
- predajní potravín, predajní mäsa
- spracovania potravín, mäsa, ovocia a zeleniny
- pekárskej a cukrárskej výroby, spracovania mliečnych výrobkov
- v oblasti vzdelávania v gastronómii a potravinárstve
Podrobnejšie informácie a elektronickú prihlášku nájdete na: https://www.atconsult.sk/potravinarstvo-a-haccp/hygienicke-minimum/
Kontaktná osoba
MVDr. Marián Rozložník
+421 31/562 53 07
atconsult@atconsult.sk
Hodnotenie
Organizátor
Podobné kurzy
podľa názvu a lokality