Ochrana osobných údajov - nové usmernenia, aktuality a nariadenie o ochrane osobných údajov v roku 2017

Kurz organizuje spoločnosť: Akadémia vzdelávania Trnava s.r.o.

Školenie pre verejnosť

Cena bez DPH 40 €
Cena s 20% DPH 48 €
Miesto konania kurzu Štefánikova 6, 917 01, Trnava

Ďalšie údaje o kurze

Kontaktné údaje na organizátora Ing. Silvia Tibenská
tel: 0911/936-014
e-mail: kurzy@naucime.sk
(pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skolenia.sk)
Zaradenie kurzu do kategórií
Cieľová skupina, pre ktorú je kurz určený
Hlavný cieľ kurzu

Program: Zákon o ochrane osobných údajov stanovuje spoločnostiam veľa povinností a iba zopár práv. Spoločnosti sú podľa zákona povinné disponovať dokumentáciou týkajúcou sa ochrany osobných údajov. Seminár bude obsahovať ucelené informácie týkajúce sa dokumentácie, ktorú sú spoločnosti povinné mať vypracovanú. Účastníci sa dozvedia, čo všetko majú mať vypracované, ako to má vyzerať a hlavne to, ako prebieha kontrola zo strany Úradu na ochranu osobných údajov SR. Uvedené informácie budú poskytnuté na základe kontrol, ktoré úrad vykonal v rokoch 2015 a 2016. Povieme si, na čo sa najviac kontrolný orgán zameriava, čo sú najčastejšie zistenia a na čo si máte dať najviac pozor, aby ste sa vyhli sankciám.

Počas seminára si povieme, že rok 2017 je z pohľadu ochrany osobných údajov prelomový, pretože Európska únia schválila nové nariadenie o ochrane osobných údajov. Viete, kedy vás čakajú zmeny? Nezabudnite, kým neuplynie prechodné ustanovenie nového nariadenia, úrad bude stále kontrolovať dokumentáciu vypracovanú podľa zákona č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 84/2014 Z. z.

Obsah seminára:

  • pôsobnosť zákona
  • vymedzenie základných pojmov (vysvetlenie si na príkladoch, kto je sprostredkovateľ, tretia strana, príjemca)
  • sprostredkovateľ (zmluva, spôsoby informovania dotknutých osôb)
  • identifikácia informačných systémov
  • právny základ; viete, kedy si musíte pýtať súhlas dotknutej osoby a kedy nie?
  • náležitosti súhlasu
  • kamerové systémy (monitorovanie zamestnancov, monitorovanie priestorov prístupných a neprístupných verejnosti)
  • bezpečnostná dokumentácia
  • poučenia oprávnených osôb
  • zodpovedná osoba
  • evidencia, oznámenie, osobitná registrácia
  • viete, kedy je potrebný súhlas zamestnanca na spracúvanie osobných údajov?
  • práva a povinnosti kontrolovanej osoby a kontrolného orgánu

    kontrola

  • spôsoby námietok, vyjadrení, rozkladu
Podrobný popis obsahovej náplne

V roku 2017 máme rok kedy Úrad na ochranu osobných údajov SR pripravuje nový zákon o ochrane osobných údajov a pomaly sa začína aplikovať nariadenie o ochrane osobných údajov, ktoré bude účinné od 25.5. 2018. Rok 2017 je však rokom kedy stále platí zákon č. 122/2013 Z. z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení zákona č. 84/2014 Z. z. V roku 2017 Úrad bude kontrolovať prevádzkovateľov či stále majú vypracovanú dokumentáciu podľa teraz platného zákona a plán kontrol v tomto roku bude zameraný na kontrolu nie ešte dokumentácie podľa nariadenia, ale podľa zákona č. 122/2013 Z. z. a metodických usmernení Úradu

Na školení lektorka prejde všetky povinnosti, ktoré spoločnostiam vyplývajú zo zákona o ochrane osobných údajov. Ďalej predstaví novinky v oblasti ochrany osobných údajov a prezradí aj to, ako prebieha kontrola zo strany Úradu na ochranu osobných údajov SR a samozrejme aj to, na čo je potrebné si dať pri kontrole pozor.

Súčasťou materiálov, budú nielen vzory evidenčných listov, poučení, metodických usmernení ale novinkou je aj vzor súhlasu na spracúvanie osobných údajov a sprostredkovateľskej zmluvy.

Účastník seminára obdrží niekoľko pokút, ktoré Úrad uložil prevádzkovateľom, ktoré si prejdeme na seminári a poukážeme na to, čoho sa prevádzkovatelia majú vyvarovať resp. na čo si majú dať najviac pozor.

Odkaz na www stránku naucime.sk/kurzy/ochrana-osobnych-udajov/
Typ a platnosť osvedčenia potvrdenie o absolvovaní
Rokovací jazyk a tlmočenie Slovenský jazyk
Lektor JUDr. Marcela Macová

Informácie o organizátorovi kurzu

Spoločnosť Akadémia vzdelávania Trnava s.r.o.
Certifikát ISO
Člen AIVD SR
Adresa sídla spoločnosti Štefánikova 6/96, 91701, Trnava
Kontaktné údaje tel: Kurzy: 0902/930-212, 0911/936-014 Jazyky: 0902/930-203
e-mail: info@naucime.sk
web: http://naucime.sk/
(pri kontaktovaní uveďte ako zdroj informácií www.skolenia.sk)
Popis činnosti

Príďte nás navštíviť, tešíme sa na Vás

Akadémia vzdelávania je najväčšou a najstaršou organizáciou celoživotného vzdelávania na Slovensku. Bola založená v roku 1952 a od roku 1995 pracuje ako nezávislé občianske združenie. Akadémia vzdelávania pôsobí prostredníctvom siete 32 pobočiek a pracovísk prakticky na celom území Slovenskej republiky.

Široká ponuka vzdelávacích aktivít Akadémie vzdelávania je zameraná predovšetkým na rozvoj kvalifikácie, rekvalifikáciu a výcvik zamestnancov a nezamestnaných. Realizujeme manažérsku prípravu, tréningy zamerané na rozvoj zručností, systematické jazykové vzdelávanie pre všetky vekové kategórie, profesijné kurzy pre robotnícke povolania. Zabezpečujeme prípravné kurzy na výkon špeciálnych odborných činností, vyžadujúcich si odbornú spôsobilosť, či poradenstvo pre trh práce. Máme bohaté skúsenosti s realizáciou vzdelávacích projektov na medzinárodnej i národnej úrovni. Medzi naše priority patrí tvorba a realizácia vzdelávacích projektov financovaných z fondov Európskej únie.

Portfólio Akadémie vzdelávania tvorí viac ako 250 akreditovaných programov, v ktorých vyučujú poprední pedagógova, ale aj špičkoví odborníci z praxe. Svojím lektorom poskytujeme ďalšie vzdelávanie a máme vybudovaný systém riadenia kvality prípravy a realizácie vzdelávacích programov. Aj to je dôvod, prečo si Akadémiu vzdelávania vyberie viac ako 50 tisíc poslucháčov ročne.

Akadémia vzdelávania je rešpektovanou inštitúciou doma i v zahraničí, významným členom Európskej asociácie vzdelávania dospelých (EAEA), Asociácie inštitúcií vzdelávania dospelých v Slovenskej republike (AIVD SR) a Slovenskej spoločnosti pre kvalitu.

Ponúkame najširšiu ponuku programov v SR, vysokú kvalitu a odbornosť.

Semináre, rekvalifikačné kurzy, odborné kurzy, školenia a jazykové kurzy AJ, NJ, ŠJ, FJ, TJ a RJ.

Rekvalifikačné a odborné kurzy otvárame pri dostatočnom počte záujemcov min. 10, z toho dôvodu sú niektoré dátumy uvedené len orientačne, môže prísť k časovému posunu, pre nedostatok záujemcov.

Zaujalo Vás tento školenie?

 
 

Ďalšie školenia na mieru z podkategórie:

Ostatné

super 1. Zákonník práce pod lupou pre začiatočníkov (prax 0 – 5 rokov)
Poradca podnikateľa, spol. s r.o.
odporúčaný rozsah
Žilina
top 2. AKO NAPÍSAŤ PÚTAVÝ MARKETINGOVÝ TEXT (poldenný intenzívny tréning)
ANTEA CONSULTING S.R.O.
odporúčaný rozsah 3 dni
top 3. LINKEDIN PRE PERSONALISTOV - TECHNIKY NÁBORU ZAMESTNANCOV NA…
Recruitment Academy
odporúčaný rozsah 1 deň
Bratislava
top 4. Stres management a riadenie výkonnosti
TOP CONSULT GROUP, s.r.o. & VKC INTENZÍVA s.r.o.
odporúčaný rozsah 16 hodín
Bratislava 1
top 5. Trojdňové školenie pre personalistov a mzdárov
Verlag Dashöfer, s.r.o.
odporúčaný rozsah
Vysoké Tatry,Bratislava

Nenašli ste školenie, ktoré ste hľadali?

Zadajte dopyt na vzdelávacie služby, ktorý bude rozposlaný všetkým vzdelávacím spoločnostiam na stránkach www.skolenia.sk.

Zadajte dopyt >>>
© 2017 Všetky práva vyhradené, 0.074s
design: widegrafik.